Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #151  
Old Jan 14 2022, 06:36 AM
michelle jo michelle jo is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Jun 03 2020
Posts: 25
Default

it is when i start to prepare my ship and the time says say 5,.2 for each container then i will do a couple of containers and then they will suddenly change to 10.2 for the rest of the containers on the same ship i do a new ship every morning i sit and watch them fill so i can set it sailing as soon as they are all filled thank you hope you understand what i mean
Reply With Quote
  #152  
Old Jan 14 2022, 06:57 AM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 8,294
Default

Quote:
Originally Posted by michelle jo View Post
it is when i start to prepare my ship and the time says say 5,.2 for each container then i will do a couple of containers and then they will suddenly change to 10.2 for the rest of the containers on the same ship i do a new ship every morning i sit and watch them fill so i can set it sailing as soon as they are all filled thank you hope you understand what i mean
Hi michelle jo,

It's because when you started preparing the containers on todays ship, you started off with the dispatch list showing you had dispatched 6 ships in the last 7 days which gave you the time of 5.1.
Then when one of those ships on the dispatch list was over 7 days since it was dispatched it left you with only 5 ships on the dispatch list which changes the time to prepare a container. As you were still preparing a ship that meant the time to prepare changed to 10.2.
To avoid that happening you need to make sure you dispatch a ship every day.
If you are short on time on any day just prepare one container and dispatch it rather than not do one at all.

Tomorrow when you start preparing containers on your ship, check the dispatch list and see how many ships are on the dispatch list.
It will show you the date and times for each one so make a note of date and time of the oldest one on the list as that will drop off first.
If you are still preparing tomorrows ship when the oldest one on that list reaches 7 days since it was dispatched, then your container preparation time on tomorrows ship will change to a slower one.
__________________
Tiger

Reply With Quote
  #153  
Old Jan 14 2022, 07:42 AM
michelle jo michelle jo is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Jun 03 2020
Posts: 25
Default

ok thank you for that will take note of them tomorrow and i only start to prepare them first thing in the morning and then wait till its all done and send it straight away i don't prepare the day before i never have done that i sit with the ship page open and watch them load lol makes it easier for me thank you though for replying and working it all out for me
Reply With Quote
  #154  
Old Jan 14 2022, 12:26 PM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 8,294
Default

Quote:
Originally Posted by michelle jo View Post
ok thank you for that will take note of them tomorrow and i only start to prepare them first thing in the morning and then wait till its all done and send it straight away i don't prepare the day before i never have done that i sit with the ship page open and watch them load lol makes it easier for me thank you though for replying and working it all out for me
Hi michelle jo,

When you look at the dispatch list tomorrow, look for the ship you dispatched last Saturday, you want to make a note of the time it was dispatched as the second that time is over 7 days is when it will drop off the list.

To give you an example:
Lets say these ship dates and times were showing on the dispatch list tomorrow. You will have to check the dates and times yourself on your own dispatch list to get the correct dates and times for your own ships:
2022-01-14 9:17
2022-01-13 10:10
2022-01-12 08:15
2022-01-11 09:30
2022-01-09 10:27
2022-01-08 09:00

NO ship was sent on the 10th which is why it isn't showing up in that list.
There are 6 ships on that list.
The oldest ship on that list was dispatched last Saturday 2022-01-08 09:00
If on the 15th a ship was being prepared and all the containers had been prepared on it by 09:00, all the containers would have had the shorter prep time.

BUT if the ship doesn't have all the containers prepared by 08:59:59 one was still in progress of being prepared OR more containers were needed to be prepared, then at exactly 09:00 the remaining containers to be loaded will change to a longer preparation time than the ones already loaded before 09:00

That would happen because the ship dispatched on the 8th was then over 7 days old so no longer counts towards container preparation times.
There would then only be 5 ships on the dispatch list so the container preparation time changes to a slower prep time.

By dispatching a ship every day that gives you some breathing space to still use the shorter prep times because even if one of the 7 ships drops off the list you still have 6 ships left on the list, which is enough to give you the shortest preparation times.
__________________
Tiger

Reply With Quote
  #155  
Old Jan 15 2022, 12:08 PM
RIAP27 RIAP27 is offline
 
Join Date: Aug 20 2009
Posts: 294
Default

I am running into an issue with my cargo ships regarding ports. When I want to replace a unreliable port, I am finding the choices I have are mostly neighbors or previous ports I already rejected because they are unreliable. How can I "refresh" that replacement list or even invite those who are reliable but not for some reason on my replacement list? Maybe delete known unreliable from that list? On my main acct its not so bad as I have the cranes to load, but on the other I manage she only has one crane so has to skip ports all the time and lose product.
Reply With Quote
  #156  
Old Jan 15 2022, 12:21 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 17,985
Default

Quote:
Originally Posted by RIAP27 View Post
I am running into an issue with my cargo ships regarding ports. When I want to replace a unreliable port, I am finding the choices I have are mostly neighbors or previous ports I already rejected because they are unreliable. How can I "refresh" that replacement list or even invite those who are reliable but not for some reason on my replacement list? Maybe delete known unreliable from that list? On my main acct its not so bad as I have the cranes to load, but on the other I manage she only has one crane so has to skip ports all the time and lose product.
Hi Riap,
I moved your post to the Help & Support thread about Cargo Ships.
That list is from Facebook and contains all your neighbors who have their ports active. There isn't any way to remove any one from the list unless they turn off their port or you remove them as a neighbor. Only neighbors can help with the cargo ships.
Only way you can refresh the list would be to run memcache that we know of and even that may not change anything.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #157  
Old Jan 15 2022, 01:58 PM
RIAP27 RIAP27 is offline
 
Join Date: Aug 20 2009
Posts: 294
Default

Thanks for getting back to me.
I will try running memcache and hope new neighbors show up. It just seems like there are folks loading my cargo ships that are not on my "neighbor" list available. Will give it a try and see if they show up. I really need to remove about 8=10 people who just don't load the ships either at all or in a timely manner (less than 2 days!)
Reply With Quote
  #158  
Old Jan 18 2022, 01:55 PM
smileyonebjc smileyonebjc is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Aug 01 2021
Posts: 3
Default Ships Loading Zero Products

Is something wrong with the ships today? It was working and loading fine last night but today it is showing that "0" products are loading in every port.
Reply With Quote
  #159  
Old Jan 18 2022, 02:04 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 17,985
Default

Quote:
Originally Posted by smileyonebjc View Post
Is something wrong with the ships today? It was working and loading fine last night but today it is showing that "0" products are loading in every port.
Hi smileyonebjc,
I moved your post to the subject thread about cargo ships.
Please provide youor farms ID, so we can check this for you. You can find your ID number in the banner at the top of your farms.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #160  
Old Jan 28 2022, 08:48 AM
tammyjo408 tammyjo408 is offline
 
Join Date: Oct 17 2011
Posts: 25
Default please improve who we can select

i have good neighbors that do not show up in ship log to choose from. I removed some neighbors who don't send ships, ran memecache. loaded farm. and still can not get my good neighbors to show on the list to choose from. can anything be done to improve this? ships are becoming more of a pain.
Reply With Quote
Reply

Tags
cargo ships, container, cranes, dispatch ship, logbook, pink port, port deleted, red skip port, replace port, reuse itinerary, ship rewards, ship's logbook, ships, skip port

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:09 AM.