Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #151  
Old Jan 11 2020, 06:20 AM
bbarksda bbarksda is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Sep 10 2018
Posts: 47
Default Counting Crowsts

Is there a way to see how many of a particular FD bought Lake/Big Sea Coast you have on a particular Farm with out counting the individually by running over them with a mouse. I have all of my covered up with other lakes/seas and cannot see them to count them.

Thanks,
Bill B.
Reply With Quote
  #152  
Old Jan 11 2020, 06:46 AM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 9,894
Default

Quote:
Originally Posted by bbarksda View Post
Is there a way to see how many of a particular FD bought Lake/Big Sea Coast you have on a particular Farm with out counting the individually by running over them with a mouse. I have all of my covered up with other lakes/seas and cannot see them to count them.

Thanks,
Bill B.
Hi Bill,

Use the search tool in your tool box. Click on the icon to use it. When you search for an item by name and click the green check mark, you will briefly see a floating message in white telling you how many meet that search criteria. It's up to you whether you choose to highlight them or hide non-matching items.

For Big Sea Coasts type Big Sea
For the Big Lake with a Boat, don't bother typing in Big, just type Lake with Boat. Using just Big Lake is no good as you will get the coin ones as well.

When you are done, look bottom right of your game screen and you will see "Show Items". Click on that to bring all the rest of your items back into view.

Last edited by Tiger; Jan 11 2020 at 07:16 AM.
Reply With Quote
  #153  
Old Jan 12 2020, 12:25 PM
bbarksda bbarksda is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Sep 10 2018
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by Tiger View Post
Hi Bill,

Use the search tool in your tool box. Click on the icon to use it. When you search for an item by name and click the green check mark, you will briefly see a floating message in white telling you how many meet that search criteria. It's up to you whether you choose to highlight them or hide non-matching items.

For Big Sea Coasts type Big Sea
For the Big Lake with a Boat, don't bother typing in Big, just type Lake with Boat. Using just Big Lake is no good as you will get the coin ones as well.

When you are done, look bottom right of your game screen and you will see "Show Items". Click on that to bring all the rest of your items back into view.
Thanks Tiger. Works Great. Have a Great Day
Reply With Quote
  #154  
Old Jan 26 2020, 07:38 PM
Diana Morkassel Diana Morkassel is offline
 
Join Date: Jan 22 2015
Posts: 12
Default

To catch Yellow tail fish, you need to use the fishing rod in big sea coast. Does that mean we can't catch Yellow tail with boat? Will I get more using just the fishing rod?
Thankyou, Diana
http://apps.facebook.com/farmtown/pl...8255&farm_ix=0
Reply With Quote
  #155  
Old Jan 26 2020, 07:54 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 24,910
Default

Quote:
Originally Posted by Diana Morkassel View Post
To catch Yellow tail fish, you need to use the fishing rod in big sea coast. Does that mean we can't catch Yellow tail with boat? Will I get more using just the fishing rod?
Thankyou, Diana
http://apps.facebook.com/farmtown/pl...8255&farm_ix=0
Hi Diana,
I catch yellow tail regardless of what fishing tool I use. Not sure where you saw that you had to use the fishing rod to get them, but that is not correct. How many of each fish you get is random within the maximum number of fish the water holds.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #156  
Old Jan 27 2020, 11:55 AM
Palmarina Palmarina is offline
 
Join Date: Aug 15 2009
Location: Belgium
Posts: 171
Default

Hello, is there a way to see how many fish in total are on all my farms together? I know I can use the "Show Farm Stats" view, but that doesn't give me the total of all fish together on all my farms.
Thanks in advance for your help.
__________________
Always busy with something.
Reply With Quote
  #157  
Old Jan 27 2020, 12:08 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 24,910
Default

Quote:
Originally Posted by Palmarina View Post
Hello, is there a way to see how many fish in total are on all my farms together? I know I can use the "Show Farm Stats" view, but that doesn't give me the total of all fish together on all my farms.
Thanks in advance for your help.
Hi Palmarina,
No I am sorry, but the Farm Stats is the only way to see this and you will have to add them all up, both growing and ready to find out the total.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #158  
Old Jan 28 2020, 12:45 PM
Palmarina Palmarina is offline
 
Join Date: Aug 15 2009
Location: Belgium
Posts: 171
Default

Hi Taz, yes that is what I thought too.
Thanks.


Quote:
Originally Posted by Taz D View Post
Hi Palmarina,
No I am sorry, but the Farm Stats is the only way to see this and you will have to add them all up, both growing and ready to find out the total.
__________________
Always busy with something.
Reply With Quote
  #159  
Old Mar 20 2020, 08:07 AM
karencrim 8869 karencrim 8869 is offline
 
Join Date: Mar 11 2020
Posts: 2
Default

I have just started playing this game and there are a few things I want to ask. I have been going to market and working on other farms( LOVE THIS GAME) some have lakes and small ponds while fishing it gets down to one fish and unless you have the big net ( 2 clicks lake is gone) you get down to 1 fish it won't let you have it I spent a better part of 45 minutes clicking on the same pond and it wouldn't give me the last fish. I had to leave the farm and lost a lot of money how do i fix this?
Reply With Quote
  #160  
Old Mar 20 2020, 09:14 AM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 9,894
Default

Quote:
Originally Posted by karencrim 8869 View Post
I have just started playing this game and there are a few things I want to ask. I have been going to market and working on other farms( LOVE THIS GAME) some have lakes and small ponds while fishing it gets down to one fish and unless you have the big net ( 2 clicks lake is gone) you get down to 1 fish it won't let you have it I spent a better part of 45 minutes clicking on the same pond and it wouldn't give me the last fish. I had to leave the farm and lost a lot of money how do i fix this?
Hi karencrim 8869,

I have moved your post to the thread about Fishing as it is not about the release.

Fishing whether you are doing your own or for someone else is much easier when you have the fishing boats. to get it down to one click per water you or the farm owner you are working for would need at least the Turbo Boat.

When you or the farm owner don't own the boats, or may not have allowed tools to be used, the less fish in the water, the harder it gets. To help you when this happens what you can do is click on the yellow rectangle in the farm selector to reload the farm you are on. It will reload the farm and spread the fish back out again making them easier to catch. If you are hired to fish you will not lose the hire by doing this.

That's still not going to be that quick to get all the fish but at least if you're stuck in that situation you should be able to complete the work to get your bonus.

If you don't want to have to do that then what you can do is check the hiring offer before you accept the job and see if the job includes fishing, and if it does also check if the farm owner has allowed the use of their tools and fuel. Now it won't tell you which tools they have or how much fuel they have but it's going to be more likely that they own them if that is showing.

In the Game Guide Chapter 09 Hiring is a post that will show you examples of where to look in a hiring offer to see when tools and fuel may or may not be allowed. Here are the links, click a link to be taken to that post, the hiring offer examples are towards the bottom of the post:
http://r1.slashkey.com/forum/showthr...42#post5830742

The other thing you can do is when you go to market is change your avatar status and put in it something along the lines of No tools, No Fuel, what you put is entirely up to you. Then usually most farmers will read that and will hire you to fish when they have their own tools and fuel that you can use.

To temporarily change your Avatar Status Message:

When you go to the hiring market and are looking for work, click on this icon, it's located to the right of the market. Its allows you to temporarily change your nameplate. You can leave it as it is or delete what is in there to add a short message. Just click in the box to delete what is there or add your message. Click the green check mark to save or the red X to cancel.
Reply With Quote
Reply

Tags
bait, can't fish, fish, fishing, fishing boat, fishing rod, freshwater bait, lake, sea coast, seawater bait, stored bait, turbo boat, waters

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.